به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین مصلحی، قائم مقام مدیر مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم در سخنانی در جمع پرسنل و دانش پژوهان مرکز تخصصی مهدویت با تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان گفت: ضروریا است که ارتباط میان این ماه و امام زمان(عج) برای مردم تبیین شود.
*ضرورت تبیین روایات مربوط به شب قدر
وی افزود: چه خوب است که طلاب و مبلغان وقتی در خصوص ماه مبارک رمضان و شب قدر صحبت می کنند، روایات آن را هم بگویند زیرا در تفسیر البرهان و همچنین تفسیر علی بن ابراهیم قمی روایت های متعددی در خصوص شب قدر نقل شده است.
قائم مقام مدیر مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم ادامه داد: در کتاب شهید کافی هم، بابی در خصوص سوره قدر و روایات زیبایی نقل شده است که خلاصه آن ها این است که "در شب قدر ملائکه نازل می شوند" و حال این سوال باید پرسیده شود که بر چه کسی نازل می شوند؟
*ملائکه در شب قدر بر وجود امام زمان نازل می شوند
حجت الاسلام والمسلمین مصلحی بیان داشت: در زمان انبیاء گذشته و در زمان حضرت محمد(ص)، ملائکه بر وجود پیامبران نازل می شده اند و بعد از پیامبرخاتم(ص) طبق آیات قرآن، در هر سال شب قدر وجود دارد و براساس آنچه روایات بیان می کنند، در این زمان بر وجود امام زمان نازل می شود.
وی بیان داشت: با تبیین این روایات، ارتباط مستحکمی میان امام زمان(عج) و ماه مبارک رمضان می توان برقرار کرد.
قائم مقام مدیر مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم گفت: مستحب است در ماه رمضان حداقل یک ختم قرآن داشته باشیم و در برخی روایات داریم که ائمه(ع) چهل مرتبه قرآن را در ماه رمضان ختم می کردند و این یعنی روزی بیشتر از یک ختم قرآن داشته اند.
وی با بیان اینکه این امر شدنی است و برخی بزرگان مثل حضرت امام خمینی(ره) را نقل می کنند که در ماه رمضان ده مرتبه قرآن را ختم کرده اند اظهارداشت: شیخ عباس قمی می فرمایند که اگر ثواب این ختم قرآن را هدیه به امام زمان(عج) کنید، باعث می شود که ثواب ختم قرآن شما مضاعف شود.
حجت الاسلام والمسلمین مصلحی بیان داشت: برخی خیال می کنند که اگر ثواب یک کار عبادی را به دیگران هدیه کنند از ثواب آن ها کم می شود در حالیکه اینگونه نیست و اگر روایات را ببنیم درخواهیم یافت به شخصی که اهدا کرده و یا به نیابت دیگران انجام داده، دو برابر یا ده برابر اجر داده می شود و ثوابش هم خداوند متعال قسط نمی کند.
وی تصریح کرد: در روایات حج دارد که شخصی نزد امام کاظم(ع) آمد و عرض کرد که "خیلی ها به ما التماس دعا گفتند و درخواست انجام طواف و خواندن نماز به نیابت از خود را داشته اند، که بنده فرصت ندارم" و حضرت به او فرمودند که یک 7 دور طواف انجام بده و دو رکعت نماز بخوان و به هرکسی در شهرت رسیدی می توانی بگویی که برایش طواف انجام دادی و نماز خواندی و برای هرکدام ثواب کامل داده می شود و قسط نمی شود.
قائم مقام مدیر مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم افزود: اگر ثواب قرآن را به امام زمان(عج) هدیه دهیم ، ثواب مضاعف می شود و در روز قیامت همراه ایشان خواهیم بود.
*تاکید آیت الله وحید خراسانی بر هدیه ثواب قرآن به امام زمان(عج)
وی اذعان کرد: حضرت آیت الله وحید خراسانی هم تاکید می کردند که در طول سال قرآن بخوانید و ثوابش را به امام زمان(عج) هدیه کنید که در شب قدر به درد شما می خورد و آن شب، حضرت مزدتان را می دهد.
حجت الاسلام والمسلمین مصلحی گفت: امام صادق(ع) وقتی صفات روزه دار را بیان می کنند می فرمایند که "منتظر بودن" از صفات روزه داران است که خود را مشرف به آخرت بداند و منتظر فرج و ظهور مهدی آل محمد باشد.
*خوشحالی اهل قبور در هنگام ظهور حضرت مهدی(عج)
وی همچنین با اشاره به ارتباط ادعیه روزهای ماه مبارک رمضان و امام زمان(عج) گفت: تحقق دعای " اللهم ادخل علی اهل القبور السرور" به صورت کامل، در زمان ظهور حضرت است و روایاتی به این مضمون وارد شده است که می فرماید وقتی حضرت ظهور می کنند حتی اهل قبور خوشحال می شوند.
قائم مقام مدیر مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم با بیان اینکه فقر و مریضی ها زمان ظهور حضرت مهدی(ع) از بین می رود و می توان میان این دعا و دعای افتتاح، ارتباطات خوبی را نشان داد اظهارداشت: مستحب است که دعای افتتاح که از حضرت می باشد و دستور ایشان است، هرشب خوانده شود.
*ورود دعای سلامتی امام زمان(عچ) و دستور ساخت مسجد جمکران در رمضان
وی با اشاره به دستور ساخت مسجد مقدس جمکران توسط امام زمان(عج) در شب هفدهم رمضان گفت: ورود دعای سلامتی حضرت در شب بیست و سوم رمضان است.
حجت الاسلام والمسلمین مصلحی اضافه کرد: حضرت مهدی(عج) می فرمایند که شب بیست وسوم ایستاده، نشسته و در حال سجده این دعا را تکرار کن یعنی زیاد بخوان و بعد فرمودند که در کل ماه رمضان و حضرت دایره را توسعه دادند و فرمودند که هر موقع برایت امکان داشت و هرموقع که به یاد افتادی این دعا را زیاد بخوان که بعد از حمد الهی و درود بر پیامبر بگو: «اللهم کن لولیک...».
وی خاطرنشان کرد: در روز عید فطر مستحب است که انسان دعای ندبه بخواند که ارتباط این دعا با حضرت را مرحوم سیدبن طاووس و مرحوم شیخ عباس قمی اشاره کرده اند که البته نحوه خاصی هم برای خواندن دعای ندبه در اعمال عید فطر گفته شده و سجده ای بعد از دعای ندبه دارد که در مفاتیح به آن اشاره شده است.