چکیده: در منابع حديثي و تفسيري و تاريخي، سندي براي اين قصيده يافت نشد، ولي سرِ زبان هاي مردم عوام رايج شده است كه مي گويند: اگر كسي مشكلاتي و حاجتي دارد به واسطه اين قصيده، به حلّال مشكلات عالم اميرالمؤمنين ـ عليه السلام ـ متوسل شود، مشكلاتش برطرف و حاجتش برآورده مي گردد، نمونه اي از آن قصيده چنين است:... .
با توجه به جستجو و تفحص به عمل آمده در منابع حديثي و تفسيري و تاريخي، سندي براي اين قصيده يافت نشد، ولي سرِ زبان هاي مردم عوام رايج شده است كه مي گويند: اگر كسي مشكلاتي و حاجتي دارد به واسطه اين قصيده، به حلّال مشكلات عالم اميرالمؤمنين ـ عليه السلام ـ متوسل شود، مشكلاتش برطرف و حاجتش برآورده مي گردد، نمونه اي از آن قصيده چنين است:
يــــــا أبـا الغيث أغثني يــــــا عليّ الدرجـــات
حـــــلّ عقدي فكّ قيدي يــــا مـــحلّ المشكلات
أنت لــي إن ضاق صدري أنت لـــي إن ناب دهري
أنــت لـي إن حطّ قدري يـــا مــــحلّ المشكلات
و اما در مورد دعاي معراج، اين دعا را عالم بزرگوار مرحوم شيخ ابراهيم بن علي عاملي كفعمي متوفاي سال 905 هجري در دو كتاب «جنّة الأمان الواقية» و «جنّة الإيمان الباقية» معروف به «مصباح كفعمي» و «البلد الأمين و الدرع الحصين» آورده و در جاي ديگر يافت نشد، ايشان فرمودند: دعاي معراج از پيامبر اسلام ـ صلي الله عليه و آله و سلم ـ روايت شده است، ولي سند آن را در هيچ كدام از دو كتابش ذكر ننموده تا بررسي شود، مع ذلك چون دعايي است با مضامين عالي، مي شود آن را به قصد رجا و ثواب خواند، و شروع آن دعا طبق كتاب «البلد الأمين» چنين است:
«اللهمّ إنّي أسألك يا من أقرّ بالعبوديّة له كلّ معبود، يا من يحمده كلّ محمود، يا من يفزع إليه كلّ مجهود، يا من يطلب عنده كلّ مفقود، يا من سائله غير مردود، يا من بابه عن سؤاله غير مسدود، يا من هو غير موصوف ولا محدود...» بعد از تمام شدن دعا حاجتت را از خدا تقاضا كن.(1)
پاورقی:
1. شيخ ابراهيم بن علي عاملي کفعمي متوفاي سال 905 هجري، البلد الأمين و الدرع الحصين، ص370. جنّة الأمان الواقية و جنّة الإيمان الباقية معروف به مصباح کفعمي، ص272 ـ 273، بيروت، نشر مؤسسه اعلمي مطبوعاتي، چاپ سوم، 1403ق.
منبع: نرم افزار پاسخ - مرکز مطالعات و پاسخ گویی به شبهات
این سایت با نظارت اداره تبلیغ اینترنتی معاونت تبلیغ حوزه های علمیه فعالیت نموده و تمامی حقوق متعلق به این اداره می باشد.