موضوعات وبسایت : دینی و مذهبی
سوالات امتحان آیین نامه رانندگی
تست شخیصت شناسی

فال حافظ پیشگویی

فال حافظ پیشگویی

نویسنده : سمانه KZ | زمان انتشار : 11 اسفند 1400 ساعت 01:09

 فال حافظ، تاریخ فرهنگ یک ملت

فال حافظ، فالی به بلندی تاریخ ایرانیان است. چیزی که تا عمق وجود ایرانیان ریشه دوانده و شاید گفت کمتر کسی در ایران وجود دارد که با فال حافظ آشنا نباشد. به نظر شما چرا؟ در این مقاله به بررسی مفصل این موضوع می پردازیم.

تست شخیصت شناسی
سوالات امتحان آیین نامه رانندگی

آگاهی از سرنوشت و آینده ی بسیار پیچیده و مبهم و توجه به دانستن آینده کارها از خصوصیات و ویژگی‌های روانی و روحی هر بشری بوده و از جمله خواسته های همیشگی او می باشد. مردم برای رسیدن به این خواسته روحی خود، به وسایل مختلفی روی آوردند تا به گونه ای از آینده مبهم خود سر در بیاورد. از جمله این تلاش ها، کف بینی، طالع بینی و همچنین فال اصلی است.

فال واژه ای عربی است که به معنی طالع، بخت و پیشگویی می باشد. از زمان های قدیم تا به امروز، پیشگویی آینده در میان ملل مختلف رواج داشته است. مردم به روش‌های مختلفی اقدام به پیشگویی و فال گرفتن می کردند. گاهی اوقات پرندگان نشانه های خوبی برای پیشگویی بودند. همانطور که امروزه هم برخی پرندگان همچنان نماد پیشگویی های خوب و بد هستند.

بیایید شما را به زمان های قدیم ببریم. برای بسیاری سوال است که فال حافظ از کجا شروع شد؟ چه شد که در میان ایرانیان، فال زدن و تفال به حافظ شیرازی رایج شد؟ داستان این سوال طولانی و دلنشین است. حیف است اگر نگاهی به عظمت آن نیندازیم. داستان های مختلفی در این زمینه وجود دارد. ولی واقعیتی که ما اعتقاد داریم این است که تفال به حافظ ساعتی پس از مرگ او شروع شد. حتمأ داستان آن را شنیده اید؟ پس از مرگ خواجه شیرازی گروهی از دفن او در مصلی جلوگیری کردند. برای اینکه اختلافات حل شود، اشعار حافظ را در سبدی ریختند و کودکی از میان آن اشعار، یکی را انتخاب کرد. بدین گونه اولین فال حافظ گرفته و شد رفت تا عمق جان ایرانیان. رفت تا تبدیل شود به تاریخ ملت ایران. شعری که کودک برداشت، مردم را در حیرت عجیبی فرو برد.

کنون که می دمد از بوستان نسیم بهشت

من و شراب فرح بخش و یار حورسرشت

مکن به نامه سیاهی ملامت من مست

که اگه است که تقدیر بر سرش چه نوشت؟

قدم دریغ مدار از جنازه حافظ

که گرچه غرق گناهست، می رود به بهشت

چگونه فال حافظ بگیریم؟

نکته مهمی که باید بدانید این است که فال گرفتن کار هر کسی نیست، سواد و علم لازم است. باید شخص مورد احترامی که صدای خوبی دارد، اقدام به گرفتن فال بکند. تفال به دیوان حافظ، برای مراسمات مختلفی  نظیر جشن، عید و خصوصا شب یلدا میان مردم ایران زمین رسم است. بیش از سه فال برای یک نفر بی احترامی به حضرت حافظ محسوب خواهد شد.

نیت برای فال حافظ

حتمأ شنیده اید که باید نیت کنید. تنها پس از نیت است که می توانید اقدام به گرفتن فال بکنید. بعد از نیت و خواندن فاتحه ای برای حافظ می توانید فال خود را بگیرید. بعد از گرفتن فال شروع به تفسیر فال می کنید. تفسیر فال حافظ بستگی به شرایط روحی و اعتقادی گیرنده فال دارد. چرا که اشعار حافظ معمولا مفاهیم و تفاسیر مختلفی دارد. اینکه کدام مفهوم را برای شعر تفسیر کنیم، بستگی به حالت روحی و اعتقاد ما به حافظ می باشد. البته گاهی اشعار واضح است و نشانه خوبی دارد.

گاهی اوقات برخی فال ها با شرایط ما همخوانی نداشته یا بی مفهومند. در چنین شرایطی باید به بررسی تک تک کلمات بپردازید.

فال حافظ و شب یلدا

فال خوانی از دیوان حضرت حافظ یک سنت اجتماعی است. این سنت اجتماعی از زمان های قدیم به شکل های مختلف در میان مردم رواج داشته است. که در همه موارد حکایت از نیاز مردم به دانستن آینده و اتفاقات پیش روی خود دارد. تفال به دیوان حافظ، ریشه در فرهنگ و هنر مردم ایران زمین دارد و توسل به آن در غلبه بر حالت های مختلف روحی و روانی تأثیر بسیاری دارد. فال حافظ در بهبود روحیه فردی و اجتماعی، آرام بخشی، کاهش آشفتگی های روحی و پیشگویی بسیار موثر است.

اما به راستی راز ماندگاری این شاعر بزرگ چیست؟ چه چیزی باعث شده که ایرانیان از زمان های قدیم تا به امروز، همچنان فال حافظ را در کنار خود نگه دارند؟ از  جمله رازهای ماندگاری تنوع شعرهای حافظ و عمیق بودن آن است. تنوع شعرها به گونه ای است که با گذشت زمان همچنان تازه است و کهنه نمی شود. روی سخن این شاعر بزرگ، با قومیت ها و نژادهای مختلف نیست، بلکه مخاطب آن همه مردم هستند. همین امر باعث محبوبیت شعرهای حافظ در کل جهان شده است.

فال گرفتن و ارتباط آن با علوم

ایمان، صبر، عشق و توکل مفاهیمی هستند که با علم های امروزی قابل توصیف نیستند. فال حافظ هم بر همین اساس است. انسان را تشویق به توکل، صبر و عشق می کند. در تنگناهای زندگی، گاهی وقت ها علم و دانش دست ما را نمی گیرد، در چنین شرایطی صبر و توکل لازم است. در این شرایط فال حافظ با تصویر سازی روشن و مثبت انسان ها را تشویق و امیدوار می کند. فراموش نکنید، علم، راهگشای همه مشکلات ما نیست. لازم است با حافظ انس بگیرید تا به عمق محتوای فال خود پی ببرید. شاید بتوان گفت در علم روانشناسی اجتماعی، نقش تفال به فال حافظ را با نقش مشاوران عاطفی و روانی تشبیه کرد. افراد مختلف با خواندن فال حافظ به نوعی احساس راحتی و آرامش می کنند و تسکین می یابند. همانطور که با مراجعه به مشاوران عاطفی این احساس به آنها دست می دهد.

گاهی وقت ها ما انسان ها کسی را می خواهیم که بتوانیم حرف دلمان را به او بگوییم، کسی که بسیار دانا و با علم باشد که بتواند آینده ما را پیشگویی کند، دنبال کسی هستیم که سرگذشت عشقی ما را بیان کند، کسی باشد که به ما بگویید معشوق ما چقدر ما را دوست دارد، این خواسته هایی نیست که علم بتواند برای ما پیشگویی کند. کافی است که یکی از خواسته های بالا در وجود ما باشد تا ما را به سمت فال حافظ هدایت کند. تا در میان شعرها و بیت های پر معنی پاسخ را یافته و خود را آرام کنیم.

تفاوت کف بینی با فال حافظ اصلی

کف بینی ریشه در پیشگویی های هندی و روما دارد. در کف بینی شما کف بین با خواندن کف دست شما درباره آینده و ابهامات شما پیشگویی می کند. هدف از کف بینی ارزیابی آینده و شخصیت فرد به وسیله مطالعه و بررسی کف دست افراد می باشد.

فال حافظ یا کف بینی ؟

فال حافظ جنبه علمی دارد. ریشه در فرهنگ ایرانی و اسلامی دارد. در حالی که کف بینی علم هند می باشد و ریشه در فرهنگ آنها دارد. علم، کتاب و شعر نشان از فرهنگ غنی ملتی دارد که دارای تمدن چند هزار ساله است.

فال حافظ همراه با تفسیر و معنی

همانطور که اشاره شد تفسیر و معنی فال حافظ اصلی نیاز به علم دارد. با توجه به اینکه بسیاری از مردم در تفسیر فال خود موفق نیستند، لذا فال اینترنتی و فال حافظ آنلاین سایت ما برای تفسیر و معنی و همچنین فال گردن در خدمت شما مردم عزیز ایران است. در سایت ما برای مشاهده فال خود ابتدا نیت کرده و فاتحه ای برای حضرت حافظ بخوانید. سپس روی دکمه مربوطه کلیک کنید. فال اینترنتی شما گرفته می شود. یکی از امکانات این مدل فال حافظ آنلاین، تفسیر دقیق فال شماست. لذا دیگر نگران فال حافظ با معنی نباشید. سایت ما علاوه بر فال گرفتن برای شما، به نقد، بررسی و تفسیر شعر می پردازد. کافی است یکبار امتحان کنید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟




ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر