متن دعای بازوبند حضرت علی
نویسنده : نازنین رحمانی | زمان انتشار : 18 مرداد 1400 ساعت 02:56
در این مقاله قصد بررسی کردن حرزی را داریم که گفته میشود برای از بین بردن سحر و جادو از زبان امام علی (ع) روایت شده است.
حرز امیرالمومنین و آداب استفاده از آن
متن حرز امیرالمومنین
حرز در لغت، به معنای جایگاهی است که انسان وارد آن شود و از همه خطرها در امان باشد. حرز در اصطلاح، به معنای دعاهای دینی است که برای رفع چشمزخم و سحر و جادو به کار میرود. حرز امیرالمومنین به بیان زیر است:
«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ اى کنوش (کنویش) اى کنوش اره شش عطیطسفیخ یا مظظرون قرتالیونما و ماسوماس ما طیطسالوس خیطوس مسفقلس مساصعوس الطیعوس لطیفوس اقرطیعوش لطفیکس هذا هذا وَ ما کُنْتَ بِجانِبِ الْغَرْبِیِّ إِذْقَضَیْنا إِلى مُوسَى الْأَمْرَ
وَ ما کُنْتَ مِنَ الشَّاهِدِینَ اخْرُجْ بِقُدْرَهِ اللَّهِ مِنْهَا أَیُّهَا اللَّعِینُ بِقُوَّهِ (بِعِزَّهِ) رَبِّ الْعَالَمِینَ اخْرُجْمِنْهَا وَ إِلَّا کُنْتَ مِنَ الْمَسْجُونِینَ اخْرُجْ مِنْها فَما یَکُونُ لَکَ أَنْ تَتَکَبَّرَ فِیها فَاخْرُجْ إِنَّکَ مِنَ الصَّاغِرِینَ اخْرُجْ مِنْهامَذْؤُماً مَدْحُوراً مَلْعُوناً کَما لَعَنَّا أَصْحابَ السَّبْتِ وَ کانَ أَمْرُ اللَّهِ مَفْعُولًا اخْرُجْ
یَا ذَا الْمَخْزُونِ اخْرُجْ یَا سورا یَا سوراسور بِالاسْمِ الْمَخْزُونِ یا ططرون طرعون مراعون تَبَارَکَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخالِقِینَ باهیا شراهیا حَیّاً قَیُّوماً بِالاسْمِ الْمَکْتُوبِ عَلَى جَبْهَهِ إِسْرَافِیلَاطْرُدُوا عَنْ صَاحِبِ هَذَا الْکِتَابِکُلَّ جِنِّیٍّ وَ جِنِّیَّهٍ
وَ شَیْطَانٍ وَ شَیْطَانَهٍ وَ تَابِعٍ وَ تَابِعَهٍ وَ سَاحِرٍ وَسَاحِرَهٍ وَ غُولٍ وَ غُولَهٍ وَ کُلِّ مُتَعَبِّثٍ وَ عَابِثٍ یَعْبَثُ بِابْنِ آدَمَ وَ لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّهَ إِلَّابِاللَّهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ وَ صَلَّى اللَّهُ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ أَجْمَعِینَ الطَّیِّبِینَ الطَّاهِرِینَ.»
سند حرز امیرالمومنین
برجستهترین سندی که برای این حرز ارائه میشود را میتوان کتاب "مهجالدعوات" از سید بن طاووس دانست. مهجالدعوات، کتابی راجع به حرزها و دعاهای نقل شده از پیامبر گرامی اسلام، اهل بیت ایشان و برخی دیگر از علمای اسلام بوده و مورد تایید عموم علمای برجسته اسلام است.
خواص حرز امیرالمومنین
معروف است که امیرالمومنین این حرز را بر روی کاغذی نوشته بودند و بر بازوی راست خود میبستند. مهمترین کارکردهای این حرز، دفع سحر و جادو، شکست طلسم و دور کردن ساحران از شخص حملکننده به شمار میآید. همچنین در کتاب مکارمالاخلاق، این حرز برای دفع شیاطین، رفع صرع و جنون و دیگر آفتها معرفی شدهاست.
آداب استفاده از حرز امیرالمومنین
آداب مختصری برای استفاده از حرز امیرالمومنین بیان شده که به شرح زیر است:
ابتدا، باید به حرز و تاثیرات آن معتقد باشید و بصورت قلبی اطمینان داشتهباشید که از نیروی این حرز در جهت منفی استفاده نخواهید کرد؛
به درگاه خداوند طلب بخشش کنید؛
تکه کاغذ بیخطی را به گلاب و زعفران معطر کنید؛
وضو بگیرید و رو به قبله بنشینید؛
دعای حرز را بر روی کاغذ بنویسید؛
زکات حرز را پرداخت کنید؛ (مطابق با باور دینی، هر حرزی زکات مخصوصی به درگاه خداوند دارد که باید به نیازمندی پرداخت شود.)
حرز را بر بازوی راست خود ببندید.
نکته: سعیتان بر این باشد که در هنگام غروب یا طول شب، این عمل را انجام ندهید، همچنین بهتر است که در روزهای سعد این عمل انجام شود. (بهترین روزها، یکشنبه، پنجشنبه و جمعه است)
سخن آخر
حرز امیرالمونین، دعایی است که ایشان همیشه بر بازوی راست خود داشتهاند تا از خطر جادو و جادوگران در امان باشند. این حرز سند مختصری دارد که در این مقاله معرفی شد. همچنین همانطور که گفته شد، مانند دیگر حرزهای اسلامی، آدابی برای نوشتن این حرز ذکر شده است که باید رعایت شود.
منبع: سایت ستاره